About Me

My photo
I'm originally Malaysian, I'm just an all around good guy who is considerate, loyal, love life, pretty easy going, genuine, down to earth, good nature, straight forward but polite, healthy, non-judgemental, good heart and career mineded. I am comfortable in my own skin. But I dislike dishonesty & superficial people. I treat people the way I want to be treated, but I treat them the way they treat me.

I Love My Family ^_^ muuaaahhhxxx

Monday, August 6, 2012

AKU STRESS..!!

            ALHAMDULILLAH.. Seperti biasa SEINFINITY kesyukuran kerana masih lagi bernafas di bumi yang nan indah damai. Segala coretan ini hanyalah sekadar untuk diri dan anda semua. AKU STRESS...!! Tajuk di atas hanyalah sebagai penarik perhatian :-) .

  Kerja.? Sekolah..? Couple.? Duit.? berilah apa sekalipun.. "Ia, aku pasti ok je.. rilex arr.."
Tahun, bulan, hari, jam, minit, saat kian berlalu namun semangat yg dulu diluahkan kini semakin pudar.

      Kita ambil satu kisah pegawai perkhidmatan pelanggan. Di saat pelanggan yang ramai dengan karenah masing juga "aku" sebagai staff haru menjaga dan mengekalkan "body contact" bersama pelanggan.

Boss : "Lim, u ambik nombor hp ni kalo customer I call u tolong jawab bcoz I won't be here later.
Lim : "ok Sir"

    Sambil melaksanakan tugas sambil memenuhi keperluan customer tiba-tiba telefon berdering.. "eh itu mungkin customer yg tuan aku maksudkan" bisik hati Lim. Hendak ditinggalkan kaunter seketika akan tetapi customer semakin ramai. Harus bagaimana.?

Lim : "Encik, mohon maaf sebentar saya harus menjawab panggilan."
Pelanggan : "ok, xpa.. saya faham" sambil tersenyum.

    Ketika perbualan melalui telefon, telinga ku mendengar perbualan di belakang dan staff2 lain. "Bukan main lagi Lim boleh layan hp sambil melayan pelnggan di hadapan. Sungguh x sopan. Itu ke yg boss kta banggakan THE BEST STAFF..? " Dalam bisikan hati hanya Allah yang tahu. Akan tetapi selepas itu, aku terus memikirkan.

    Belum lagi dengan masalah di rumah, "makwe", kerjaya, rakan sekerja dan sebagainya. Amat memohon maaf kerana apa yang hasilkan di blog ini tidaklah seperti yang anda harapkan akan tetapi sebagai satu perkongsian kerana benda ini juga ada sedikit berkaitan dengan Sayeeeee  kih5.. amek kaw...

Selamat Berpuasa nong~ kot2 yg x terawih tu.. untong sangat korang kje GOV / Swsta yg xkje mlm.. so terwaih laa.. aku ni dok mencari2 teman kalo leh nk sgt tukar shift akan tetapi tiada harapan hendaknya.. Allah maha mengetahui.  






Followers